Online gambling addiction

Liam Colebrook, 40-vuotias entinen ongelmapelaaja UK:sta, Ripleyn kaupungista Derbyshiressä, haastaa riippuvuuden hoitoon hakeutumisen ympärillä olevat leimat. Colebrook, joka kuvailee itseään ”yksinäiseksi ristiretkeläiseksi”, pyrkii murtamaan hiljaisuuden ja kannustamaan avoimeen keskusteluun uhkapeliriippuvuudesta. Hänen kantansa vastaa useiden johtavien uhkapelaamiseen liittyvien hyväntekeväisyysjärjestöjen toiveita rohkaista useampia ihmisiä astumaan esiin ja saamaan ammattitaitoista apua.

Uhrit Tuntevat Usein Painetta Piilottaa Tilansa BBC:lle puhuessaan Colebrook myönsi kärsineensä avioerosta, taloudellisista menetyksistä ja mielenterveysongelmista. Hän korosti vaikeutta määritellä, milloin hänen uhkapeliongelmansa alkoivat, ja toi esiin yhteiskunnan hyväksynnän uhkapelaamiselle osana sosiaalisia aktiviteetteja, mikä tekee yksilöille haastavaksi tunnistaa, milloin tavasta tulee riippuvuus.

Hänen riippuvuutensa johti merkittäviin menetyksiin, ei vain taloudellisesti vaan myös emotionaalisesti. Ulkoisesta menestyksestä työelämässä ja normaaliuden fasadin ylläpitämisestä huolimatta Colebrook myönsi menettäneensä kaiken, mukaan lukien emotionaalisen hyvinvointinsa. Mies piilotti ongelmansa perheeltään ja ystäviltään, mutta kahden kuntoutusjakson jälkeen hän on nyt sitoutunut hälventämään leimaa, joka liittyy avun hakemiseen uhkapeliriippuvuuteen.

”Hyväksy kaikki saatavilla oleva apu ja ymmärrä, ettei kukaan tuomitse sinua, etkä ole ensimmäinen henkilö, joka kamppailee tämän kanssa, ja valitettavasti et myöskään ole viimeinen.

Liam Colebrook”

Tarinaansa jakamalla Colebrook tunnusti yhteiskunnallisen väärinkäsityksen, jonka mukaan uhkapeliriippuvuus on yksinkertaisesti tahdonvoiman kysymys. Mies oli järkähtämätön siinä, että pitkäaikainen ratkaisu sisältää ongelman avoimen käsittelyn ja avun hakemisen. Hän kannusti empatiaan ja ymmärrykseen, korostaen, että toipuminen on mahdollista ja yksilöt voivat saada elämänsä takaisin hallintaan.

Ammattitaitoinen Apu On Vain Puhelinsoiton Päässä Uhkapelihaittojen tukiryhmän GamCaren mukaan sen Kansallinen Uhkapelipuhelin koki ennätysmäärän puheluita ja verkko-viestejä vuonna 2023. Apulinja vastaanotti 52 370 puhelua, mikä on 24% lisäys verrattuna vuoteen 2022. Hyväntekeväisyysjärjestö huomasi myös merkittävän nousun puheluissa juhlapyhien aikana, jolloin joulukuu 2023 näki 39% vuosittaisen kasvun.

Uhkapelaamiseen liittyvä leima on yksi pääongelmista, joita johtavat hyväntekeväisyysjärjestöt kohtaavat. GambleAware, toinen johtava UK:n uhkapelituen organisaatio, järjestää säännöllisesti kampanjoita leiman haastamiseksi ja vahinkoa kärsivien yksilöiden rohkaisemiseksi hakemaan apua. Hyväntekeväisyys paljasti, että 62% ihmisistä, jotka tuntevat ongelmapelaajia, tuomitsisi heidät kielteisesti, mikä estää ajoissa avun saamisen.

Kun yksilöt kuten Colebrook rohkeasti astuvat esiin jakamaan kokemuksiaan, toiveena on, että se sytyttää laajemman keskustelun uhkapeliriippuvuudesta, vähentää leimaa ja rohkaisee useampia ihmisiä hakemaan apua. Organisaatiot kuten GamCare ja GambleAware pysyvät saatavilla tarvitseville, tarjoten apua ja levittäen tietoisuutta. Tehokkaat säädökset ovat myös välttämättömiä, suojellen pelaajia riippuvuudelta.