KSA Investigation

KSA:n tutkimus paljastaa tappioperusteisten bonusten ongelmat: Uudet linjaukset voimaan välittömästi

Hollannin peliviranomaisen (KSA) suorittama tutkimus on tuonut ilmi, että nykyistä määritelmää tuli selkeyttää, minkä seurauksena KSA on ottanut käyttöön termin ”tappioon perustuva bonus”. Tämä uudelleenmäärittely astuu voimaan välittömästi, koska KSA katsoo, että kaikenlaiset tällaiset bonukset ovat ristiriidassa Hollannin uhkapelilain kanssa.

Nettikasinoiden maailmassa yleisesti tunnustetut käteispalautusbonukset toimivat tappioperusteisella mallilla, jossa pelaajat saavat osan häviöistään takaisin pelin jälkeen.

Hollannissa nämä bonukset on kuitenkin kielletty, koska niiden pelätään rohkaisevan lisääntyvään riskinottoon ja alentavan kynnystä uhkapelaamiseen, mikä voi johtaa suurempiin panoksiin tai useammin pelaamiseen.

Tutkimuksen tulosten perusteella KSA antoi virallisen varoituksen yhdelle lisenssinhaltijalle, joka tarjosi käteispalautusbonusta. Lisäksi KSA lähetti kaksi kirjettä muille lisenssinhaltijoille, selventäen kantaansa erilaisiin bonusrakenteisiin, mukaan lukien ne, jotka kompensoivat tappioita muulla tavoin kuin suoran käteispalautuksen kautta.

Näihin tappioperusteisiin kannustimiin liittyen KSA:n puheenjohtaja René Jansen totesi: ”Tämä rohkaisee liialliseen osallistumiseen. Pelaajat panostavat suuremmin, ottavat enemmän riskejä ja pelaavat useammin.

”KSA:ssa pelaajien edut ovat keskiössä. Turvallinen uhkapelimarkkina ja uhkapeliongelmien ennaltaehkäisy ovat korkealla agendallamme.

”Suojellaksemme pelaajia entistä paremmin selkeytämme määritelmää heti, mikä on perustana tiukalle valvonnalle. Mikä tahansa bonus, joka on millään tavalla yhteydessä tappioon, on kielletty.”